O nama

Naša priča pod imenom AM Međugorje počinje davne 1980. godine, dok je naše preduzeće zvanično registrovano kao preduzeće specijalizovano za proizvodnju stolarije 1995. godine. Prve proizvodne kapacitete smjestili smo u Veliko Blaško, na samo 20 km od Banjaluke, a toj lokaciji ostali smo vjerni i danas.

Već 40 godina preduzeće AM Međugorje posvećeno je svojoj misiji, a to je kontinuirano snadbijevanje stanovništva i pravnih lica najkvalitetnijom stolarijom koja ispunjava sve kriterijume i tržišne zahtjeve. Uz vrhunske prozore i vrata, postajemo dio svakog doma, te uspješno zadovoljavamo i najistančanije preferencije naših klijenata.

Posvećenost kvalitetu

21 vijek donio je sa sobom inovacije u ovoj grani industrije, a naše preduzeće je iste implementiralo u svoj biznis model i postalo lider u Bosni Hercegovini u tržišnom segmentu koji se odnosi na oblast proizvodnje stolarije, te se na toj poziciji zadržalo i 20 godina kasnije.

Naši proizvodni pogoni podijeljeni su na sektor drvene stolarije, u okviru kojeg se proizvode sobna vrata, drveni prozori i drvena ulazna vrata, kao i sektor PVC i ALU stolarije u kojem se od različitih profila proizvode PVC i ALU prozori i vrata. Takođe, unutar naših proizvodnih kapaciteta nalazi se i pilana koja proizvodi elemente za proizvodnju stolarije, te rezanu građu.

Danas, kompanija AM Međugorje broji 100 zaposlenih, koji s posebnim entuzijazmom i motivacijom pristupaju izradi svakog pojedinačnog prozora ili vrata, te na taj način obezbjeđuju satisfakciju, ali i lojalnost naših klijenata. Zahvaljajući stalnom razvoju tehnologije i kontinuiranom uvođenju inovativnih rješenja u svoju proizvodnju, naše preduzeće uspješno odgovara na sve savremene tržišne zahtjeve i značajne proizvodne kapacitete usmjerava ka izvozu u EU zemlje poput Austrije, Slovenije i Hrvatske, ali i na susjedna tržišta kao što je Srbija.

Vjerujemo da je na naša posvećenost detaljima, kao i ljubav koja je „utkana“ u svaki naš proizvod upravo ono što izdvaja naš brend u odnosu na konkurenciju, te nas čini prepoznatljivim, ne samo na domaćem, već i na inostranom tržištu.

Strateška opredjeljenost preduzeća AM Međugorje koja se odnosi na proizvodnju isključivo visokokvalitetne stolarije, rezultatirala je brojnim nagradama, priznanjima, ali i certifikatom ISO 9001, te našu kompaniju svrstali u rang s konkurentskim preduzećima iz EU.

Uz strateški pristup, te kontinuirana poboljšanja našeg poslovanja, AM Međugorje posvećen je uspješnom poslovanju, zadržavanju liderske pozicije na nacionalnom tržištu, kao i osvajanju novih, inostranih, tržišta.

AM Međugorje će i u budućnosti nastaviti s postavljanjem viših standarda kvaliteta u proizvodnji stolarije, te nastaviti s obezbjeđenjem pune satisfakcije klijenata, čemu svjedoči naša bogata lista referenci i uspješno realizovanih projekata.

Evropski kvalitet, domaće cijene za vaše povjerenje!

Priznanja